Zorgverzekering

De tarieven en voorwaarden 2023;

Een grote groep Nederlanders heeft een zorgverzekering via een collectiviteit. Door het verdwijnen van de collectieve korting op de basisverzekering per 1-1-2023, krijgt deze groep te maken met een forse premiestijging.  Op de aanvullende verzekeringen is echter nog een collectiviteitskorting mogelijk!

Heb je een verzekering met collectiviteitskorting, check dan wat de totale premie wordt vanaf 1-1-2023 en controleer of het interessant is om over te stappen! Je kunt bij de zorgverzekeraars vaak kiezen uit een naturapolis (gecontracteerde zorg), of een restitutiepolis (vrije zorgkeuze). Vergelijk de dekkingen goed, voor je een keuze maakt! Opzeggen kan voor 1-1-2023, waarna je tot en met 31 januari 2023 de tijd hebt om een definitieve keuze te maken, dus voor welk zorgpakket je kiest. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht voor verzekeraars. Afhankelijk van de dekking van de aanvullende (tandarts)verzekering, kunnen eventueel wel gezondheidswaarborgen door de verzekeraar worden gevraagd.

ONVZ Zorgverzekeraar: ben je ondernemer, dan bieden wij 10% korting op de aanvullende verzekeringen. Voor particulieren bieden wij 7% korting op de aanvullende verzekeringen. Vraag ons naar de premietabel en de handige tool om de premie te berekenen en de verzekering aan te vragen (gratis overstapservice)! Je kunt bij ONVZ kiezen uit de naturapolis van Jaaah (onderdeel van ONVZ), of de restitutiepolis Vrije Zorgkeuze van ONVZ.

Nationale Nederlanden Zorg: ben je ondernemer of particulier, dan bieden wij je de 20% korting op de tandverzekeringen en 20% op de aanvullende dekkingen Start, Extra, Fit en Luxe Verpleging. En op de aanvullende dekking Compleet 10%. Het gaat hier dan om Zorg Vrij, dus de restitutiepolis.

Reken-/aanvraagtool NN Zorg Ask4benefits Beesd: klik hier

Reken-/aanvraagtool NN Zorg Ask4benefits IJsselstein: klik hier

Premietabel NN Zorg Vrij

Pakketvergelijker NN Zorg Vrij

Collectief zakelijke relaties (werkgeverscollectief zorg):

Voor verschillende bedrijven hebben we een collectief zorgcontract geregeld bij ONVZ Zorgverzekeraar. Op de website van ONVZ kan eenvoudig een berekening worden gemaakt en een aanvraag worden ingediend met een collectiviteitskorting 10% op de aanvullende verzekeringen. Klik hier voor de website, voer de naam van jouw bedrijf in en kijk of er een collectief loopt, zo ja, maak dan een berekening. Er is dan ook de keuze tussen de naturapolis (Jaaah) en de restitutiepolis (Vrije Zorgkeuze). Is jouw bedrijf niet bekend, maak dan gebruik van  bovenstaande mogelijkheden van ONVZ of NN!